Matkailuautoilu

10. syys, 2018

Perinteinen syysretki (minulla viides kerta) Saariselän Kutturan Sotajoen varrelle, jossa on yksityinen Golden Camp valtauksin.

Matka: Pori - Camping Merihelmi Kuivaniemi/Kemi - Camping Nilimella Sodankylä - Saariselän Kuukkeli-market - Kaunispään huippu ja lopulta Golden Campille (johon pääsee vain kutsuttuna). Kolme iloista päivää, kaunista ruskaa, aurinkoa raikkaassa ilmassa, yöllä +/- nolla ja REVONTULIA.

Paluu kotiin Poriin on nyt tiistaina 11.9., mutta lähtö Espanjaan lähestyy ja on 23.9.2018 lauantaina.

Ja eikun pakkaamaan ja Suomi-koti talvisäilöön. Jm

5. syys, 2018

H2 ajaa Lappia kohden. Varusteina NELIVETO 4x4, maastorenkaat, vaskooli, ämpäri, lapio ja pipetti, jolla imetään kultahiput vaskoolista huuhdonnan jälkeen.

Kohde on kullanhuuhdontaleiri Golden Camp Kutturan Sotajoella. Tapahtuman tarjoaa Hymer Center Espoo, joka on maahantuoja / jälleenmyyjä Hymer- ja Carthago-matkailuautoille. Minulla tämänvuotinen on jo viides kerta, kun hyödynnän tämän kanta-asiakasedun. Eksoottista lapintaikaa ja iloisia hymeristejä on ilo kohdata.

Kuva on välipysähdyksestä meren rannalla paikassa Merihelmi Camping Kuivaniemi lähellä Kemiä.

Matka jatkuu Sodankylään ja sieltä Saariselälle.

Jm H2

2. syys, 2018

Kun liikkuu, niin näkee mukavia karavaanareita. Tässä on mainio kohtaaminen Humppilan Lasikello-kahvilan parkissa. Minun H2 ja Mercedes vm. 1982, joka oli rakennettu matkailuautoksi Saksan armeijan komentokeskusautosta. Paljoa ei kahvitauolla ehditty jutella autojemme historiasta, mutta morjesta kuvan autoa, kun kohtaat.

H2 nyt (jo) mittarissa 22 000 km. Kuka ne on ajanut? Hyvin pelittää, vaikka H2n kulutus on 14 litraa dieseliä 100 kilometrillä.

29. heinä, 2018

Neste Ralli 2018 EK 14 ja 17 eli Kakaristo 1 ja 2 lauantaina 28.7.2017

Parkki P4 oli suunniteltu karavaanarikalustolla saapuvialle.

Alue oli kuivaa ja hyvin kantavaa sänkipeltoa. H2n neliveto varmisti hyvään katselupaikkaan pääsyn. Yleisöä oli mahtavasti, mm virolaisia rallifaneja oli saapunut reitin varrelle uutisten mukaan 15 000.

Sijoitukset: 1. Ott Tanak, 2. Mads Östberg, 3. Jari-Matti Latvala.

Kivaa ja kuumaa oli. Sulkuajan jälkeen ajoin ko. pätkän mm. entistä Ouninpohjan tietä. Hyvin oli tien pinta kestänyt, mutta pöly oli tiheää. Kolmea kilpa-autoa nostettiin pöpeliköstä.

Ensi vuonna uudestaan perinteisesti katsomaan Suomen MM-rallia.

Jmk

26. heinä, 2018

Camping Mainiemi Padasjoki.

Mihin tuota kaikkea tavaraa tarvitaankaan?

Kantavuus toki riittää, mutta on iso askare purkaa ja taas ennen matkan jatkumista lastata tavarat kellariin. Kellari on takavuoteen alla oleva metrin korkuinen tila.

Vielä isompi tavaramäärä edellyttää takaboxin asentamista, esim jos mukaan tulee agregaatti.

Seuraava etappi on Neste rallin erikoiskoe KAKARISTO. Se ajetaan lauantaina kahteen kertaan.

Terv. Jmk