30. marras, 2017

Eksyminen vuoristoon, ajo pilveen

Castillo de Bańos Costa Tropical Granada -campingilta lähdin kohti Malagaa/Benalmadenaa, ja miten onnistuinkaan pienessä kyläkiertoliittymässä poistumaan väärin.

Tie lähti nousemaan ja samalla se kapeni yhden auton levyiseksi, mutta hyväpintaisena. "Tee u-käännös jos mahdollista". Ei mahtunut tekemään käännöstä.

Tie jyrkkeni. Jatkoin eteenpäin. Mieletöntä nousua, jyrkkää kallionseinää, ja minulla ihan hiki, kun en uskaltanut katsoa alas.

H2n moottori pauhasi 3500 rpm ja nopeus oli vain 30 km/h. Yhä nousua. Satoi koko ajan. Kaksi kertaa jyrähti ukkonen. Pelästyi paukahdusta ja odotin eteeni putoavia kivenjärkäleitä. Onneksi tielle oli ajoittain sortunut vain soraa ja pensaita juurineen.

Sitten ajoa pilvessä. Näkyvyys pihistyi vain max 10 metriin. Ajoin tyyttäillen, ei muutakaan vaihtoehtoa ollut. Ei asutusta, ei liikennettä. Ajattelin että tie johtaa johonkin luostariin...

Eräässä pienessä risteyksessä käännyin väärin ja jouduin umpikujalle, josta poistuminen oli lähes H2n kylkiä raapivaa kapeaa kalliokujaa.

Aina vaan nousua, mutta vihdoin tie leveni, silti nousu jatkui. Vasta 30 km ajettuani tie alkoi laskea.

Huomasin tien olevan jokin NERJAn alueen luonnonpuistoreitti Junta Granadan hallinnoimana. Kiitos eksymisen - en olisi tätä muutoin lähtenyt ajamaan.

Huikea ajokokemus, tosin paikoin pelottava.

Nousuineen ja laskuineen ajoa tuli 45 km, mutta aikaa kului yli kaksi tuntia.

Huh, todellinen elämys! Mersukin tykkäsi, vaihteet ja vetopito täydet 10 pistettä. Jmk