24. heinä, 2014

Oopperaan ja Saimaan aaltoihin

Löytyykö kartano?

Huugo matkasi 19.7.2014 Helsingistä Ristiinaan, joka n. 40 km ennen Mikkeliä, ja sieltä löytyi kuin löytyikin Löydön kartano, joka on erikoistunut tilaustapahtumien järjestämiseen ja juuri sellainen päärakennuksessa olikin ko. lauantaina: häät ja vieraita oli 110.

Löydön camping on kartonosta puolen kilometrin päässä oleva pieni ruohikkorinne, jossa on koivikkoa, sähköpistokkeet, rantasauna ja hyvä uintimahdollisuus Löydynlammessa.

Tilaussauna on kelohonkahirsinen ja antoi hyvät löylyt. Sauna toimii sähkökiukaalla, mutta tarvittaessa sähkön lisäksi voi erillisessä sisään lämpiävässä uunissa polttaa puita ja saada siten savusaunan vivahteita löylyyn.

Savonlinassa balettia

Ristiina - Juva - Savonlinna -matka-ajoa ja siten Huugo kaarsi Savonlinnaan iltapäivällä. Leiripaikaksi valikoitui jäähallin matkaparkki, jossa on 48 h -pysäköinti. Tämä oli helppo ja vaivaton ratkaisu. Sähköpistoketta ei ollut, mutta akuvirralla pärjäsimme.

Paikallisliikenteen ensimmäinen palvelu

Ja eikun Paikallisliikenteellä/Lokaltrafikilla keskustaan noin 3 km ja myöhäinen lounas ravintola Majakassa.

Paikallisliikenteen toinen palvelu

Illaksi piti päästä Olavinlinnaan. Olin kesäjuhlavassa asussa pikkutakilla. Ajoin musta (asuun tietenkin sopimaton) kypärä päässäni suoraan Olavinlinnan kupeeseen. Tavoitteena oli katsoa Balettigaala, jonka oli tuottanut pietarilainen Dance Open -organisaatio ja Savonlinnan oopperajuhlat. Balettiesityksen jälkeen tein muutaman kruisailukierroksen kaupungilla ja sitten ajo Huugon luokse.

Helteistä lomailua Punkaharjulla

Huugo nousi jo keskipäivällä (20.7.2014) Punkaharjun mäkiä, ja siten löytyi Hepokatti, jossa sai maittavan keittolounaan. Hepokatin camping oli (vain) heinäpelto, mutta saimme opastuksen Rantakattiin, jossa on Maatilamatkailu Mannilan camping Vaherlahdessa. Se oli oivalinen paikka lepoon, virkistykseen ja ennen kaikkea uintiin Puruveden kirkkaassa ja syvässä vesistössä.

Huugon paluumatka päätyi kotiin 23.7.2014 klo 22. Tavaroiden purkua, ja samalla iloisia naapureita osui paikalle. Huugo kumarsi, ja niin Maija ja Maija-Liisa saivat opastuksen Huugon fasiliteeteistä.

Katso tähän matkaan liittyvät kuvat Fotoja huugosta -osiosta albumissa Oopperaan (7.).

Jmk.